nuffang

Saturday, May 23, 2009

Ekspedisi Berakit Antarabangsa Sungai Pahang 2009: The Journey & Registration



Seramai 8 orang pelajar dan 2 orang pengiring dari KPTM Kuantan telah menyertai Ekspedisi Berakit Antarabangsa Sungai Pahang, 2009,



Para pelajar yang sangat teruja nak ke Temerloh



3 orang cik2 ni pun turut sama teruja...




all set for the expedition... rower pun dah siap sedia...











Dah sampai Temeroh.. yeaayyyy




haaa.. tu tempat register...


masa nih ada pertunjukkan bot laju kat sini sempena xpdc nih







Dataran Patin... nampak tuu replika ikan patin..






Team MBJB pun adaa... ni team otai nih.. dah biasa masuk xpdc berakit sg pahang nih, last year rakit dia orang tak lepas nak lalu bawah jambatan, terus terbalik n tenggelam...




still kat tempat register... Posing depan peta laluan




Registration kat Esplanade Temerloh



macam2 benda dapat masa register.. kupon makan,t-shirt, peta laluan, bendera etc


minuman n roti pun dapat gak


Antara IPT yg amik bahagian... UPM sampai 5 team! fuhhh...



Inilah ke lapan2 wirawan KPTM Kuantan yang menyertai xpdc ini.








Lepas registration, kami bergerak ke Kampung Bangau - about 7km from tempat register, untuk ke tempat rakit2 tgh dorking



team2 lain yg baru sampai





rakit yg dibekalkan is just a very basic n simple one..




masa nih tak ramai lagi team yg sampai...



Meor tengah tengok rakit yg bakal dinaiki... dan mengenang nasib suka duka hari esok apabila bermulanya episod berakit..



yeahhh.. ini dia rakit KPTM Team, rakit no 9


Sebanyak 100 pasukan yg mengambil bahagian dalam xpdc tahun ni



Lepas registration, peserta kena ke rakit masing2 n start touch up rakit.. nak tambah bumbung ke, nak tambah dinding ke.. apa2 je lah yg nak..



Cik Nerry about to get on board...



sedang tarik rakit ke tebing sungai utk senang kerja2 penambah baikkan dilakukan



Rakit KPTM Team telah siap di alih ke tepi utk di touch up


to be continued...

4 comments:

nadzrulDOTcom said...

Berakit Design Project 2009: http://nadzrul.com/design/ekspedisi-berakit-2009-design-project

...... said...

brapa bayaran tuk register? nak tahu, lecture sruh search.. thanks

Jeng King said...

Rakit Tercantik MBJB menjadi kenangan yg terindah...

Jeng King said...

Rakit Tercantik MBJB menjadi kenangan yg terindah...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin