nuffang

Wednesday, April 20, 2016

CARA BUAT PENGESAHAN ONLINE KEMASUKAN KE KPTM





Gambar di atas menunjukkan nombor rujukan (dalam bulatan) yang perlu di isi untuk membuat pengesahan secara online.

16 comments:

Sheera Nemo said...

Salam, nak tanya kalau dah mohon pastu tak print borang permohonan boleh ke sbb masa first mohon tak print sbb takda printer, bila nak cari balik dah tak boleh. Macam mana ye, tolong reply :(

Sheera Nemo said...

Salam, nak tanya kalau tak print borang permohonan boleh ke sbb masa first time mohon tak print sbb takda printer bila nak cari balik takda dah keluar macam yang masa first mohon tu. Macam mana ye, tolong reply :(

misz sensei said...

wsalam cik sheera, surat tawaran boleh di print dengan melayari website ini http://online.kptm.edu.my:8001/v2/ utk pertanyaan lanjut cik boleh whatsapp atau call 0139329030.

yana yana said...

Nak tanya,klu dekat resit tu tiada no rujukan sperti contoh yg ditunjukkan tapi saya masuk no yg ada di resit permohonan saya ditolak ke?

misz sensei said...

Cik yana, sepatutnya di setiap resit pembayaran ada tertera no resit, sila semak status permohonan anda atau hubungi kami di talian 0139329030 (whatsapp pun boleh)

misz sensei said...

Cik yana, sepatutnya di setiap resit pembayaran ada tertera no resit, sila semak status permohonan anda atau hubungi kami di talian 0139329030 (whatsapp pun boleh)

Thia Shahjehan said...

Saya letak no 4 digits di bwh instead of 7 tp keluar notis anda telah mengisi pengesahan tawaran,is this considered sah?

Thia Shahjehan said...

Saya letak no 4 digits di bwh instead of 7 tp keluar notis anda telah mengisi pengesahan tawaran,is this considered sah?

Thia Shahjehan said...

Saya letak no 4 digits di bwh instead of 7 tp keluar notis anda telah mengisi pengesahan tawaran,is this considered sah?

misz sensei said...

@thia shahjehan, boleh bg no ic anda utk pihak kami semak atau boleh hubungi / whatsapp 0139329030

sayhaalisyasaifullah said...

salam, boleh saya tahu adakah cara ini masih digunakan untuk pemohon 2017 dan 2018?? dan bila tarikh kemasukan untuk 2018?

sayhaalisyasaifullah said...

salam, adakah cara ini masih digunakan untuk sesi 2017 dan 2018? bilakah tarikh pemohonan dibuka untuk 2018?

Unknown said...

Selalu nya permohonan selalu diterima berapa hari ye

misz sensei said...

Unknown, permohonan utk kemasukan April 2019 dah buka, boleh terus whatsapp 0129473730 utk sebarang persoalan.

Nostalgia said...

Kalau bank in macam mana nak dapat no resit ya?

misz sensei said...

nostalgia,
boleh byr guna jompay, tak boleh byr guna cdm, boleh rujuk di surat tawaran (intake july 2019), ada dimaklumkan spt ini

Membuat bayaran Yuran Pendaftaran berjumlah RM250.00 di kaunter Bank Islam Malaysia Berhad (BIMB), atau secara atas talian (Online) melalui perkhidmatan JomPay bank-bank utama di Malaysia,(Sila rujuk nombor akaun bank atau Biller Code Jompay Mengikut Cawangan KPTM tempat saudara/i mendaftar seperti di Panduan Pendaftaran Pelajar baharu). Bayaran juga boleh dibuat secara tunai di kaunter bayaran semasa hari pendaftaran pelajar baharu.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin