nuffang

Monday, March 24, 2014

Permohonan Masuk Ke Program Diploma Kolej Poly-Tech MARA (KPTM) Kuantan

Tahniah diucapkan kepada semua calon-calon SPM 2013 atas keputusan SPM yang diumukan pada 20 Mac 2014.

So, the next step is, merancang untuk melanjutkan pelajaran ke ipt mana kan.. let me suggest you to apply for... 



KPTM Kuantan

Kemasukan Julai 2014 Ke KPTM Kuantan

Untuk kemasukan Julai 2014, tarikh pendaftaran di jangka pada4 Julai 2014, permohonan boleh dibuat melalui 5 cara:

1. website www.kptm.edu.my (online application)
2. panggilan telefon ke 09-5361677 atau 09-5366701/513/514
3. hadir sendiri ke KPTM Kuantan di alamat KM 8 Jalan Gambang, 25150 Kuantan (belakang Dewan Mat Kilau)

4. pm jer.. https://www.facebook.com/aniszde.miszsensei  (staff KPTM Kuantan) dan segala  proses permohonan akan diuruskan (ini utk mereka yg belum buat online application sendiri laa)


Sekiranya anda telah mengisi borang permohonan secara online, dah tak perlu buat no. 4 dan no. 5 kerana anda hanya perlu tunggu surat tawaran sampai.


Untuk ambilan ini hanya 5 kursus dibuka di KPTM Kuantan iaitu:
1. Diploma in Civil Engineering (Construction Safety)
2. Diploma in Electrical Engineering (Industrial Electronics)
3. Diploma in Accountancy
4. Diploma in Business Management
5. Diploma in Human Resource Management


syarat kemasukan boleh layari; http://ktn.kptm.edu.my/

7 comments:

Patrick Affard said...

akak saya lepasan spm 2013 ..saya nak masuk kptm nak ambil diploma sumber manusia.. macam mana kak ? saya ada isi boran online..tapi takboleh nk login

Patrick Affard said...

akak saya lepasan spm 2013 ..saya nak masuk kptm nak ambil diploma sumber manusia.. macam mana kak ? saya ada isi boran online..tapi takboleh nk login

misz sensei said...

kalau ada apa2 problem bleh call 09-536 1677

Nor Atikah said...

Boleh tak kalau nak tukar tempat ?

Nor Atikah said...

Boleh tak kalau nak tukar tempat ?

madam rose said...

Akak , sy dpt dip HR . tp on that hari yg kne bank in duit pngesahan tu , sy ad hal family tibe2 n takdpt tangguh . if sy nk bank in hari lps deadline tu bole tak ?

misz sensei said...

nor atikah, utk tukar tempat baca entry ni
http://kptmkuantan.blogspot.com/2014/04/boleh-ke-nak-tukar-program-yang.html


madam rose,
maaf dah tutup la dik.. sbb dh lps deadline lg pon dip in HRM dah penuh

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin